Supervlieg

🚀 Kinderkunstenfestival Supervlieg (4+)

Stap in ons ruimteschip, vlieg mee naar ons ruimtestation ‘oneindig ver en verder’ en neem deel aan buitenaardse workshops en activiteiten. Lanceer je eigen raket of stuur een boodschap naar de aliens, recht de ruimte in! Wil je wel eens naar de aardbol kijken vanuit het heelal? Of laat je je broer of zus liever verdwijnen in een zwart gat? Maak spacy kunst, weef de ruimte aan elkaar, verlies je hoofd in de oneindige wereld van boeken en nog zo veel meer. Op SuperVlieg waan jij je zo in een buitenaardse plek vol met marsmannetjes, ruimteschepen en astronauten.

Download de flyer (met plattegrond en planning)

1. Olifantenspeeltuin
doorlopend 
 
2. Rode Aarde
Boven op een grote bol ontstaat langzaam een nieuwe wereld.
Een droomplek met glooiende heuvels, grillige bergen, borrelende bronnen, veilige havens en wilde wouden. Iedereen die wil meespelen, boetseert uit gele, zwarte, witte en rode klei aan een wereld vol verrassingen en mooie momenten...
van 14.10 tot 15.25 uur | van 16 tot 17 uur | i.s.m. Puurlain

3. Sterrenplukker
Op een prachtig eiland in de Noordelijke ijszee, waar de sterren tijdens de koude maanden bijna tot aan de heuveltoppen komen, is er op een avond een man op een stoel gaan staan... Hij stak zijn handen zo hoog hij kon ... en warempel; hij kon de sterren aanraken. Zonder het goed en wel te beseffen blonk er enkele ogenblikken later een ster in zijn hand. Een juweel zonder weerga. 
Een pasgeboren schittering.
Vanaf dat moment was er geen maat meer te houden! Elke nacht ging de man sterren plukken, de waarschuwingen van zijn zoon gingen het ene oor in, het ander oor uit...
van 13.40 tot 14.05 uur | van 15.30 tot 15.55 uur | i.s.m. Puurlain

4. Het zwarte gat
Enkele stoere astronauten tekenen present om op onze raket te gaan zitten. Op weg om het universum te ontdekken. Lukt het jou om met een meteorietenregen ervoor te zorgen dat deze ruimtereizigers in het zwarte gat verdwijnen en een nat pak overhouden aan hun ruimtereis?
doorlopend | i.s.m. We’re called ED

5. Coderdojo
Altijd al zelf een ruimteschip willen ontwerpen? Of liever een alien zijn die de koeien op Aarde komt stelen omwille van grote chocomelk tekorten op de thuisplaneet? Lanceer je eigen gesimuleerde raket of bedenk je eigen coole ruimtespel en programmeer het! 
doorlopend | i.s.m. Coderdojo

6. Leeshoek
Verlies je hoofd in de oneindige ruimte van boeken.
doorlopend | i.s.m. Bib de Fé

7. Ruimteweb
Met zijn allen maken we een enorm web van allerlei gekleurde, gerecyclede touwen. Kunnen we een ruimte weven met planeten en sterren? Waar de ene eindigt, begint de ander. Is het begin nog wel te zien?
doorlopend | i.s.m. Lappie Lapstok

8. Raket naar de ruimte
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1…. en daar gaat ie! Bouw hier je eigen luchtraket en schiet hem daarna af op ons lanceerplatform. Welke astronaut geraakt het hoogst en het verst?
doorlopend | i.s.m. Jeugddienst

9. Escher’s verbazingwekkende kaleidocycle
De kunstenaar Escher bedacht de kaleidocycle, een ingenieus stukje wiskundig speelgoed dat je maakt van een simpel blad papier. Door hem naar buiten of naar binnen te draaien, kan je hem steeds laten veranderen van kleur en vorm. Even verslavend als een fidget spinner. Je blijft er mee spelen!
doorlopend | i.s.m. Jeugddienst

10. Het onvoorstelbaar oneindige
Oneindigheid  is iets wat je moeilijk met woorden kan vatten. Daarom gaan we er in deze workshop creatief mee om en maken kijkdozen om het oneindig kleine en het oneindig grote te verbeelden. We draaien aan het rad van oneindigheid en katapulteren ons in een fantasiewereld waar oneindigheid misschien niet zo onvoorstelbaar was als we dachten.
van 13 tot 13.45 uur | van 14 tot 14.45 uur | van 15 tot 15.45 uur | van 16 tot 16.45 uur | i.s.m. stadsmuseum Lier

11. Z(w)eefdruk
In zwarte gaten kan alles verdwijnen. Zelfs licht wordt hierin opgeslorpt. Bescherm jouw kunsten van deze ondergang en leer met buitenaardse z(w)eefdruktechnieken je creatie te vereeuwigen.
doorlopend | i.s.m. Beeldacademie Lier

12. Marsmanbabbel
Pobit diu quch liensu! 
Pobit dju guch liensu? Zeker weten! Je las net “Bedenk je eigen taal!” in het Biblionees. 
Bedenk zelf ook je eigen taal en stuur boodschappen naar marsmannetjes of druk een boodschap die alleen jij begrijpt op een leuke tas!
doorlopend | i.s.m. Bib de Fé

13. Het eindeloze van de verbeelding
Hou jij van bewegen? Gebruik jij graag je fantasie? Maak dan samen met ons een reis door tijd en ruimte tijdens de dansworkshop. Op welke mogelijke manieren kan ons lichaam bewegen in verschillende ruimtes? We ontdekken het samen!
van 13 tot 14 uur | van 14.30 tot 15.30 uur | i.s.m. Podiumacademie Lier

14. Metamorfosium
Metamorfosium,... dat zijn make up artiesten die de gezichten en haren van passanten opfraaien met verrassende en snelle creaties vol kleur, glitter en glans in het thema ‘Oneindig ver & verder’ . Niet de traditionele kindergrime…

15. Bar
doorlopend

Het cadeau (mobiel)
Een cadeau is en blijft een verrassing. Ga zelf ontdekken wat er in zit. Als je durft tenminste…
doorlopend | i.s.m. We’re called ED

 

Prijs
gratis
Locatie
Evenementenweide, Netelaan 4
Startdatum
11-06-2022 13:00
Einddatum
11-06-2022 17:00